Namens VOV (Vrouwen Ontmoeten Vrouwen) Bernheze en de vrouwen uit de Bernhezer politiek wordt hierbij ieder vrouwelijk lid van OVN uitgenodigd voor een ontmoetingsavond voor vrouwen op donderdag 29 juni. Vanaf 19.00 uur ben je van harte welkom in het gemeentehuis in Heesch. Om 19.30 uur begint het programma.

Waarom een avond alleen voor vrouwen?
Dit jaar bestaat het vrouwenkiesrecht honderd jaar en daar wil VOV Bernheze graag even bij stil staan. Het aantal vrouwen in de landelijke- en lokale politiek is erg laag. Hoe komt dat? Is het de onbekendheid met het raadswerk? En wat beweegt vrouwen om wel in de politiek te gaan en hoe vergaat het ze? Wat vinden ze moeilijk? Waar zijn ze trots op en wat willen ze bereiken? Maar ook…wat moet je kunnen en laten om als vrouw iets te bereiken in dit wereldje? ‘Onze’ vrouwelijke politici vertellen graag over hun werk en hun ervaringen.

Programma
19.00 uur: inloop met koffie.
19.30 uur: aanvang programma. Je maakt op een informele manier kennis met het werk van de gemeenteraad. Er wordt op een interactieve manier kennis met je gedeeld over de lokale politiek. Vervolgens worden vijf vrouwen die politiek actief zijn, waaronder burgemeester Marieke Moorman, geïnterviewd in de stijl van DWDD.
21.30 uur: afsluiting met een borrel. Gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan, vragen te stellen en te netwerken.

Aanmelden
Wil je deze ontmoetingsavond bijwonen? Aanmelden kan via VOV Bernheze, via de website www.vovbernheze.nl of via griffie@bernheze.org. Je kunt je ook telefonisch aanmelden bij de griffie van de gemeente Bernheze, telefoon 0412-45 88 12.