Eén van de grootste veroorzakers van brand is een defect of overbelasting van een elektrische  installatie. Het plaatsen van een nieuw apparaat leidt nogal eens tot overbelasting van de bestaande installatie. Ook zien we een toename van branden die worden veroorzaakt door het opladen van een apparaat. Bij een elektrische installatie hoort ook een stukje onderhoud. Wist je bijvoorbeeld dat het niet tijdig vervangen van TL verlichting ook brand kan veroorzaken?

De brandweer is betrokken bij 30 Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) trajecten in de regio. In een KVO traject werken we samen met ondernemers, politie en gemeenten aan veilige winkelgebieden en bedrijventerreinen. Dat doen we op basis van een duurzame en structurele samenwerking.

Lees hier meer!