Uitnodiging aan alle inwoners van de gemeente Bernheze

De Energieweverij

Droom jij ook wel eens over jouw toekomst? Of die van onze kinderen of kleinkinderen?

Stel je toch eens voor. Over 15 jaar loop je rond in Bernheze. Lekker rustig, mooi groen en een frisse lucht om in te ademen. Want er rijden alleen maar stille, elektrische auto’s. Benzinepompen kennen we dan allang niet meer. Geen uitlaatgassen. Je kunt het je niet eens meer voorstellen. Op de daken van de  huizen in Bernheze liggen voldoende zonnepanelen om niet alleen het huis volledig te voorzien van energie, maar ook de oplader van de auto. Ieder huis heeft een eigen zonne-accu. Hoogspanningsmasten, allemaal verdwenen.

Voor het warme douchewater hebben we een zonneboiler. Het aardgas is verleden tijd. Open vuur in de keuken op het gasfornuis, oei dat was gevaarlijk; de vertrouwde geur van gas kent niemand meer. Iedereen heeft vloerverwarming en infrarood panelen om het extra warm te krijgen. Binnen in huis is het altijd prettig – koel in de zomer, lekker warm in de winter.

Samen plannen weven voor een energie-neutraal Bernheze

Een duurzamere wereld voor ons én voor onze kinderen. Dat is waar de duurzaamheidsambitie van de gemeente Bernheze over gaat. Om deze ambitie invulling te  geven is het van belang met elkaar het gesprek te blijven voeren. Graag nodigen wij u uit op dinsdagavond 10 oktober om 17.30 uur in de Abdij van Berne voor een inspiratiebijeenkomst. Na de succesvolle bijeenkomst van vorig jaar gaan we ook dit jaar weer verder met het bedenken van duurzame ideeën. En net zoals vorig jaar worden dan in de loop van het komende jaar tenminste 4 ideeën ook werkelijk gerealiseerd.

Samen maken we van de gemeente Bernheze een echte duurzame samenleving!

Deze inspiratiebijeenkomst wordt door de gemeente Bernheze georganiseerd, in samenwerking met BECO (Bernhezer Energie Coöperatie). De echte verduurzaming moet komen van u en van ons, van individuele inwoners van Bernheze, organisaties en bedrijven. Op lokaal niveau en passend bij de maat van onze gemeente en onze dorpen. Daar werken wij in Bernheze volop aan en daar hebben we elkaar bij nodig!

Er is ruimte voor alle aspecten van duurzaamheid. Heeft u ideeën, wilt u meedoen, wilt u meteen aan de slag, heeft u belangstelling of wilt u gewoon komen luisteren? Kom dan naar de Abdij van Berne  op 10 oktober in Heeswijk Dinther.

Het programma

De EnergieWeverij begint om 17.30 uur met broodjes en soep waarna om 18.00 uur de bijeenkomst van start gaat. De avond wordt geopend door wethouder Rien Wijdeven en Peer Verkuijlen, voorzitter van BECO. Tom Vaessen, die zichzelf met recht ‘energieleverancier’ mag noemen, zet iedereen vervolgens op een inspirerende manier aan het werk.

De deelnemers gaan uiteen om te brainstormen en ideeën uit te wisselen over de diverse  domeinen van duurzaamheid: wonen, werken, vervoer en energie. Vervolgens koppelen we de ideeën en resultaten van de brainstormsessies gezamenlijk terug en maken we vervolgafspraken. Om ongeveer 21.30 uur sluiten we de Energieweverij af en is er nog tijd voor een informeel samenzijn, met een drankje en een hapje.

Aanmelden dus!
Heeft u ideeën of suggesties voor een duurzamer Bernheze? Dan ontmoeten wij u graag op 10 oktober a.s. vanaf 17.30 uur in de Abdij van Berne in Heeswijk Dinther, Abdijstraat 49. Een mooie, inspirerende locatie.

Er is op de avond slechts ruimte voor 100 deelnemers. Meldt u vóór 8 oktober aan via: www.energieweverij.eventbrite.nl. Na uw aanmelding ontvangt u een bevestiging van uw deelname.

Heeft u vragen dan kunt u voor meer informatie contact opnemen met
Christianne Derikx, contactpersoon namens de gemeente en BECO, via 14 0412 of c.derikx@bernheze.org.

Tot ziens op dinsdag 10 oktober in de Abdij van Berne!

Peer Verkuijlen,                                                        Rien Wijdeven,

Voorzitter BECO                                                      Wethouder gemeente Bernheze

Vindt u het ook onze verantwoordelijkheid om de aarde gezond door te geven aan onze kinderen en kleinkinderen? Kom dan luisteren en meepraten op 10 oktober.
U bent van harte welkom.