Veel ondernemers, zo’n 80 procent, lopen het risico dat zij vanaf 30 maart geen zaken meer kunnen doen met het Verenigd Koninkrijk, als zij niet de juiste voorbereidingen treffen én er geen overgangsperiode komt. Het Verenigd Koninkrijk verlaat de EU op 29 maart. Het is daarom belangrijk om het benodigde EORI-nummer aan te vragen en de Brexit Impactscan te doen. Dat meldt de Nederlandse Douane.

Financiële consequenties
De Brexit kan vooral voor midden- en kleinbedrijven (mkb) tot ernstige financiële consequenties leiden. Ruim 35.000 ondernemers, vooral mkb’ers, komen door de Brexit voor het eerst in aanraking met de douane, omdat ze dan exporteren uit of importeren naar de EU. Het is belangrijk dat deze bedrijven de benodigde voorbereidingen te treffen. Ondernemers die niet de juiste papieren hebben, kunnen letterlijk voor een dichte slagboom komen te staan. Lees hier het hele artikel!