“Aandacht voor laaggeletterdheid levert jou als werkgever veel op. Zoals: een lager ziekteverzuim, minder fouten op het werk, werknemers die sneller certificaten halen, meer zelfvertrouwen en tevredenheid bij werknemers en een hogere arbeidsproductiviteit. Bovendien draagt jouw betrokkenheid als werkgever direct bij aan een geletterd Nederland en een inclusievere samenleving. Wat houdt jou nog tegen?”

Maar liefst 2,5 miljoen mensen in Nederland is laaggeletterd. Dat betekent dat 2,5 miljoen mensen in Nederland moeite hebben met lezen, schrijven, rekenen en/of digitale vaardigheden. Zeker onder jongeren blijft het percentage laaggeletterden al jaren toenemen. Hoe ga je daar als werkgever mee om? Hoe merk je laaggeletterdheid op? En welke stappen kun je zetten om jouw medewerkers te helpen.

Herken jij laaggeletterdheid?

Laaggeletterdheid is vaak een verborgen probleem. Veel werknemers schamen zich ervoor dat ze moeite hebben met schrijven, lezen of andere basisvaardigheden. Toch zijn er veelvoorkomende ‘symptomen’ van laaggeletterdheid op de werkvloer:

  • Ongelukken op de werkvloer
  • Een hoog ziekteverzuim
  • Moeite met digitale systemen
  • Het niet begrijpen van werkroosters

Herken jij dit bij één of meerdere van jouw werknemers? Dan is dit event voor jou. Het WSP Noordoost-Brabant organiseert in samenwerking met de Jongerenaanpak van Noordoost Brabant Werkt een unieke theatervoorstelling over dit thema. In deze voorstelling krijgen vier burgers die moeite hebben met lezen en schrijven een gezicht. Hoe houden ze zich staande? Wat is hun kracht? Wat vinden ze lastig en wat willen ze leren? Door het nagesprek met acteurs en bezoekers zet de voorstelling aan tot een dialoog over laaggeletterdheid. Ook krijg je concrete handvaten hoe je laaggeletterdheid binnen jouw organisatie kunt aanpakken.

 

Praktische informatie

Dit event is bedoeld voor werkgevers in Noordoost-Brabant die veelal jongeren/starters in dienst (t/m 27 jaar) hebben. Sectoren waarin laaggeletterdheid met name speelt is de logistiek, schoonmaak, productie, zorg en bouw.

Wanneer? 12 september
Hoe laat? 14:30 – 17:00 uur (14:00 inloop, borrel tot 17:30)
Waar? Berco, Newtonweg 8, 5482 NP Schijndel

aanmelden of meer informatie