Het was een warme dag, zaterdag 29 juni, zeg maar gerust een hete dag! Om 18.00 uur, bij de start van Cyling Dinner bij Leon Kerkhof Tuinaanleg, tikte de temperatuurmeter buiten nog steeds 30 graden aan. Met 45 leden ging de ondernemersvereniging, wat later bleek, een heerlijke avond om te fietsen tegemoet.

Om 18.00 uur waren alle deelnemers aanwezig bij Leon en Natasja Kerkhof die geen betere referentie achter konden laten dan hun eigen tuin op het Menzel. Na een hartelijk ontvangst met wat lekkers, volgde een korte en bondige uitleg over hun bedrijf. Soms zeggen plaatjes meer dan de tekst, wat ook hier het geval is.

Rond 18.30 uur verlieten de leden in groepjes van 10 personen Menzel. De tocht naar het volgende punt duurde een 30 minuten. Rond 19.00 uur kwamen de groepen aan bij Natuurbegraafplaats Maashorst aan de Franse Baan in Schaijk. Gastheer René Poll, woonachtig in Nistelrode en mede-directeur van het bedrijf, zorgde voor een hartelijk ontvangst. In de schaduw met een verfrissend briesje was het heerlijke toeven voor de deelnemers aan deze avond, die een heerlijke kop soep aangeboden kregen van René. Iedereen liet het zich goed smaken!
René wist iedereen te boeien met zijn heldere presentatie over een toch redelijk beladen onderwerp. Na deze boeiende uitleg over deze unieke plek in de Maashorst en een korte rondleiding door het gebouw, werd het tijd om naar de volgende stop te fietsen. Vooraf werd gecommuniceerd alleen bij leden van de Ondernemersvereniging Nistelrode aan te gaan deze avond, het was dan ook een verrassend bezoek in dit mooie deel van de Maashorst.

De terugweg naar Nistelrode ging, met een tocht van zo’n 25 minuten, richting Juice, waar de fietsers hartelijk werden ontvangen en na de stevige fietstocht zorgde de airco in het pand voor een aangename verkoeling! Bij Juice werden drie cocktails geserveerd; een vruchtencocktail, een krab- of kipcocktail en een cocktail van webapplicaties tijdens de rondleiding. De aanwezigen waren dan ook allemaal erg geboeid en geïnteresseerd. Ferry van de Graaf en Rinus van de Graaf, inmiddels beiden onderdeel van de directie bij Juice, vertelden enthousiast over Juice en de ontwikkeling die het bedrijf de afgelopen 12,5 jaar doormaakte.

Rond 20.45 uur had BBQenzo.nl een heerlijk buffet klaarstaan bij Ontmoetingsplek De Nistel. Hier zwaaien Paul en Kim Rademaker en Paul Eijkelkamp de scepter en verstaan de kunst van gastheerschap perfect. De idyllische omgeving van De Nistel gaf een heerlijke ‘feel good’ sfeer aan deze bijzonder ontspannen avond.

Heel gedreven zorgde ook Martijn Pook, BBQ-specialist bij BBQenzo.nl, dat de vis en het vlees tot heerlijke gerechten werden bereid. Het was genieten van de smakelijke barbecue, als afsluiter van de geheel verzorgde horeca door BBQenzo.nl tijdens de fietstocht.
Kim was verhinderd, maar Paul en Paul vonden het erg leuk om hun locatie open te stellen voor de barbecue en serveerden de heerlijke drankjes tot in de late uurtjes, gezellig als ondernemers onder elkaar.