Rachel van de Greef en Bob Hutten kennen elkaar al jaren en wisten elkaar uit te dagen tot mooie uitspraken met inspirerende ideeën voor de ondernemers van Nistelrode. Storytelling werkt, dat bleek ook deze morgen met de persoonlijke verhalen die beide ondernemers deelden. Ook werden de ondernemers uitgedaagd door Bob Hutten: “Sta klaar voor elkaar en spreek af dat je 10 uur per jaar beschikbaar stelt om je collega-ondernemers te helpen waar nodig.”

“Samen weet je zoveel meer”, onderstreept Bob zijn betoog met de boodschap elkaar te helpen. De goedbezochte Business Brunch, die plaatsvond op zondag 27 januari, zorgde voor menigeen voor inspiratie om de week goed te beginnen. De kijk op het ondernemerschap werd besproken, de balans tussen privé en werk werd aan de kaak gesteld, maar ook namen Bob en Rachel thema’s als ‘Eenzaam aan de top’, ‘Elkaar helpen’ en ‘Leer elkaar kennen, zoek de verbinding’, door.

Verhalen
“Ik kan jullie onze jaarcijfers presenteren en vertellen hoe prachtig mijn bedrijf is, want we hebben een prachtig bedrijf”, antwoordde Bob op de vraag uit de zaal of hij ook kon genieten van zijn ondernemerschap, “maar ik wil delen wat ik heb geleerd en daarom hebben Rachel en ik ervoor gekozen om te laten zien, dat iedere ondernemer zijn uitdagingen kent.”
De openheid van Bob en Rachel gaf de voorzet, de enorm goed voorbereide Rachel ging de zaal in om daar de verhalen te vangen. Iedere ondernemer heeft een verhaal en dat onderstreepte ze door een aantal opmerkelijke verhalen naar boven te halen. Heel bijzonder bleek dat veel ondernemers de verhalen van hun collega’s niet kennen.

Tafelschikking
Ook een waardevolle zet van de organisatie: de tafelschikking. Dit zorgde ervoor dat de ondernemers elkaar beter leerden kennen. Vaak ga je toch bij ondernemers aan tafel zitten die je al een beetje kent maar door de tafelschikking werden menig wat ‘onbekendere’ handen geschud, wat wees op nieuwe verbindingen. Er werd kennisgemaakt, verder dan de gebruikelijke pitch. Al tijdens de brunch werden ook de eerste ideeën, rondom de hulp die de ondernemers elkaar kunnen bieden, besproken. Geheel in het thema van de dag: verbindingen maken. Een opzet die voor veel enthousiaste reacties zorgde. Want naast de heerlijke brunch, verzorgd door Zaal ’t Tramstation, was er ook de rest van de dag genoeg om over na te denken.

Klik hier om naar het fotoalbum te gaan.