De zomerborrel bij Eetcafé ’t pumpke heeft, behalve een gezellig weerzien met collega’s, ook een interessante Whiskyproeverij in het vooruitzicht. Het nieuwe Eetcafé ’t Pumpke is een parel op het Raadhuisplein. De gastvrije sfeer en de nieuwe uitstraling werkt als een magneet voor jong en oud. Het terras is gezellig opgesteld en maakt op het moment ook gebruik van het plein zelf. Dat is pas een dorpsplein! We hopen op een mooie zomeravond waarop we de whisky kunnen proeven en de waarop nieuwe leden de mogelijkheid hebben om zich kort voor te stellen aan de rest van de groep!
Heb jij je nog niet aangemeld, maar wil je er wel bij zijn? Stuur dan snel een mailtje naar info@ovnistelrode.nl.

Het verhaal van Bus Whisky in Nistelrode 
Bus Whisky Distillers is de eerste gespecialiseerde whiskystokerij van Nederland: in onze stokerij wordt uitsluitend whisky geproduceerd. Bus Whisky kan zich inmiddels meten met de top van Nederland. De naam Bus Whisky komt van het buurschap ‘Bus’, waar eigenaren en initiatiefnemers Dennis Hurkmans & Ezra Leeger wonen. Dennis en Ezra zijn lid van de ondernemersvereniging in Nistelrode en zij zijn als ondernemers al bijna 20 jaar actief met De Heische Hoeve, een streek productenboerderij waar gasten op een ongedwongen wijze kennis kunnen maken met alle heerlijke producten die het platteland voortbrengt. Om het fruit van de boerderij ook op een andere manier tot waarde te brengen en niet afhankelijk te zijn van supermarkten, besloten Dennis & Ezra enkele jaren geleden om een eigen stokerij te starten.

Dit verhaal horen we vast ook tijdens de Zomerborrel bij Eetcafé ’t Pumpke, maar een bijzonder duurzaam detail is het Cradle-to-cradle principe; de productie van Bus Whisky is vrijwel helemaal circulair. De boerderij/stokerij werkt met gesloten kringlopen waarin grondstoffen, onderdelen en producten hun waarde zo min mogelijk verliezen, hernieuwbare energiebronnen worden gebruikt en sociale inclusiviteit en systeemdenken centraal staat. Bus Whisky hanteert daarbij drie uitgangspunten:

  • Reduce (minimaal grondstofgebruik)
  • Reuse (maximaal hergebruik van producten en onderdelen)
  • Recycle (hoogwaardig hergebruik van grondstoffen)

Op de website www.buswhisky.com lees je wat dit in de praktijk inhoud. Tijdens de zomerborrel bij Eetcafé ’t Pumpke kunnen belangstellenden hun vragen stellen aan de eigenaren van de Bus Whisky.