Energiedeadline voor ondernemend Nederland nadert snel

Ben jij vòòr 1 juli klaar?

Zo’n 100.000 Nederlandse ondernemers zijn verplicht aan de overheid te melden hoe ze energie besparen. Jij ook? De deadline nadert met rasse schreden. Welke bedrijven moeten energie besparen? En waarom die informatieplicht? De overheid wil dat het bedrijfsleven verduurzaamt. Bedrijven die jaarlijks meer dan 25.000 m3 gas en/of 50.000 kWh stroom verbruiken zijn daarom verplicht energiebesparende maatregelen te nemen. Het is voor de overheid echter lastig te controleren of ze dit ook echt doen. Met de informatieplicht energiebesparing ligt de bewijslast bij de bedrijven zelf. Zo weet de overheid of een bedrijf aan de wet voldoet en kan zij hierop handhaven.

Lees hier meer over de informatieplicht en de stappen die jij als ondernemer moet nemen!