Thema bedrijfsovername; een onderwerp waar iedere ondernemer mee te maken krijgt.

VEGHEL/NISTELRODE – Vier Nistelrodese ondernemers deelden hun verhaal met de ruim 50 ondernemers die op bedrijfsbezoek waren bij IVS Dosing Technology. Directeur Frank Dielissen vertelde over het familiebedrijf, de overname van generatie op generatie en de zakelijke groei, als ook de groei in techniek; waarna een indrukwekkende rondleiding volgde. In het tweede deel van de avond nam Marc van der Wielen het woord, die een rondetafelgesprek aanging met enkele ondernemers, over hun ervaringen tijdens een bedrijfsovername.

De bijeenkomsten van de ondernemersvereniging worden georganiseerd om informatie te delen, inzichten op te doen en ondernemerskwaliteiten te verbeteren. Ondernemers kunnen veel van elkaar opsteken en je op goede ideeën brengen. Waarom opnieuw dat uitvinden, waarin anderen je al voorgingen?

Emotie en ervaringen
En dat was ook de insteek van het thema ‘bedrijfsovername’. Een thema waar iedere ondernemer een keer over na gaat denken: ‘stoppen of verkopen?’. De ondernemers Jasper Exters, Maria Reizevoort, Gert-Jan Heerkens en Frank Dielissen waren eerlijk en draaiden er niet omheen: ‘Het is een achtbaan van emoties, die jaren kan duren’. Maar eenmaal de stap gezet was er geen spijt te bekennen, over de verschillende keuzes, bij het panel.
De bedrijfsovernamespecialist, Albert Dominicus onderstreepte deze verklaring: “Zorg dat je op tijd begint met het bedenken, plannen en realiseren van een bedrijfsovername, want er komen veel emoties, maar ook bedrijfsmatige keuzes bij kijken. Blijf ik investeren? Wie vertel ik het wanneer? En het belangrijkste: wat ga ik hierna doen?”

Een bijzonder interessante avond, een onderwerp waar nog lang over nagepraat werd.
Waarbij BBQenzo.nl zorgde voor een drankje en een heerlijk hapje.
Ook lid worden? www.ondernemersverenigingnistelrode.nl